Ce este ejacularea precoce?
- Marcel Balagura
- 6 нояб. 2020 г.
- 3 мин. чтения
Ejacularea premtură se poate întâmpla atunci când bărbatul se sărută cu o parteneră, când se atinge de organele genitale, chiar și în momentul cînd ea se dezbracă. Erecția poate apărea în mod normal sau poate fi parțială. În unele cazuri, ejacularea apare chiar în absența completă a unei erecții, adică înainte de apariția ei. În astfel de situații, ejacularea apare imediat după introducerea penisului în vagin, după câteva mișcări de frecare sau după fricțiuni destul de lungi (1-2 min). Prea devreme este ejacularea, care apare înainte de expirarea a 2 minute de la introducerea penisului în vagin, dacă partenerul nu are orgasm. Unii experți consideră că ejacularea prea devreme vine înainte de a face 25 de mișcări de fricțiune. Încercarea de a determina timpul actului sexual normal în termeni absoluți este doar relativă, deoarece durata acestuia depinde de viteza reacțiilor sexuale la ambii parteneri. Nu trebuie să uităm de un astfel de factor ca abstinența prelungită. Aceasta contribuie la apariția excitabilității sexuale sporite fiziologic, manifestarea căreia este ejacularea prematură. În cele mai multe cazuri, o astfel de excitabilitate crescută dispare treptat, pe măsură ce se stabilește o viață sexuală regulată. Acest lucru se datorează, de asemenea, faptului că fiecare ejaculare reduce gradul de excitabilitate sexuală.
Fazele ejaculării premature.
Prima fază este asociată cu creșterea excitabilității sexuale, care este observată la o vârstă fragedă, după abstinența sexuală prelungită, în cazurile unei influențe erotice foarte intense a partenerului sau în prezența unor nevoi sexuale ridicate, dar cu oportunități rare de satisfacție a acestora.
A doua fază este asociată cu o reacție neurotică stratificată în prima fază. Tensiunea emoțională (teama că contactul sexual se va sfârși prin eșec, teama de a se compromite) provoacă ejacularea chiar mai devreme. Astfel de stări de tensiune pot perturba echilibrul sistemului nervos și prin urmare, pot elimina mecanismele naturale care ar putea întârzia ejacularea. În aceste cazuri, restaurarea completă a funcțiilor sexuale depinde nu numai de crearea unui echilibru între excitabilitatea sexuală și frecvența satisfacerii nevoilor sexuale, ci și de prezența echilibrului mental. Bărbații care suferă de ejaculare prematură nu pot anticipa și reglementa debutul ejaculării. Ea apare brusc, chiar dacă a fost precedată inițial de o creștere treptată a excitației sexuale. Aspectul psihologic în cazul lipsei de conștientizare a ejaculării premature (bărbații au o serie de disconfort și comportamente nedorite care uneori pot provoca consecințe dramatice). De obicei, începe cu faptul că apariția ejaculării precoce sau prematură este considerată "impotență". Un bărbat care se teme de o astfel de situație de impotență simte un sentiment de tensiune și frică. Se întâmplă, de asemenea, că un om evită femeile, rupe legăturile existente, devine nesigur în forțele proprii și în posibilitatea de a-și aranja viața căsătorită. Un efect similar are o distragere a atenției și utilizarea de calmante atunci astfel duce la o scădere a potenței sexuale. În acest caz, ejacularea prematură nu poate fi văzută ca o consecință directă a unui nivel ridicat de excitare sexuală, deoarece este rezultatul capacității slabe de a intra în contact cu o altă persoană. Esența controlului asupra ejaculării se reduce la capacitatea unui bărbat de a-și gestiona propria excitare sexuală. Cu toate acestea, controlul este rareori complet, deoarece este imposibil să se prevadă comportamentul partenerului. Bărbații obțin, de obicei, control, învățând să gestioneze tensiunea emoțională care rezultă din activitatea genitală care sporește plăcerea sexuală și activitatea generală care o susține. Majoritatea bărbaților care au suferit ejaculare prematură de la începutul activității sexuale iau ulterior ejacularea sub control. Pentru a accelera acest proces, merită să vă adresați la timp medicului urolog, androlog, sexopatolog

Comments