© Marcel Balagura, Urologie Clinică, 2015.  

VAGINITĂ BACTERIANĂ

December 23, 2018


Unul dintre cei mai importanți indicatori ai unui vagin sănătos este analiza acidității vaginale prin măsurarea pH-ului. Diagnosticul vaginitei bacteriene poate fi făcut prin examinarea microscopică a frotiului vaginal.

În vagin, există un echilibru delicat între bacterii, hormoni și celulele căptușind pereții vaginului (celulele epiteliale). Atunci când femeile aflate la vârsta fertilă au un exces de estrogen și glicogen ușor, bacteriile din grupul lactobacillus reprezintă marea majoritate a bacteriilor vaginale. Mediul acid al vaginului inhibă creșterea bacteriilor din alte grupuri și protejează vaginul de acestea. Aceste bacterii produc compuși amino caracterizați printr-un miros neplăcut. O astfel de schimbare a raportului dintre microorganismele din vagin, însoțită de descărcare și un miros neplăcut, se numește vaginită bacteriană.

Dintre toate femeile aflate la vârsta fertilă care nu sau plâns de probleme vaginale, 13% au fost diagnosticate cu vaginită bacteriană. Aceasta înseamnă că aproximativ o treime din femeile cu vaginită bacteriană nu prezintă simptome.
                                                               Simptomele
Principalele plângeri - eliminări din vagin, însoțite de un miros neplăcut. Simptomele se agravează adesea după actul sexual. Este important de remarcat că în această boală nu există plângeri de durere, mâncărime sau arsuri.

                                                       Examinarea vaginului
Se observa o structură omogenă de descărcare de gestiune alb-gri, adesea însoțită de un miros neplăcut . Este important să rețineți că pereții vaginali nu sunt înroșiți, femeia nu are senzații de hipersensibilitate și durere în timpul examinării.

                                                Complicații a vaginitei bacteriane
În cazul vaginitei bacteriene, există o probabilitate mai mare de molipsire cu boli transmisibile sexual, cum ar fi HIV, gonoreea, chlamydia și herpesul. Creșterea riscului de infecție intrauterină la efectuarea procedurilor ginecologice, cum ar fi chiuretajul, histeroscopia, histerectomia și introducerea dispozitivului intrauterin. Există dovezi că femeile gravide cu vaginită bacteriană sunt mai susceptibile la avorturi și nașteri premature.

                                                   

 

Eficacitatea tratamentului
Studiile au raportat o eficacitate ridicată a tratamentului, aproximativ 90% atunci când a fost observată timp de o lună după terminarea tratamentului. Monitorizarea timp de trei luni arată o scădere a eficienței tratamentului cu până la 70% (30% dintre femei se plânge de recidiva simptomelor). Observarea timp de un an de la terminarea tratamentului arată că 60% dintre femei raportează o revenire a simptomelor. 30% dintre femei dezvoltă candidoză bacteriană ca rezultat al expunerii la antibiotice.

După cum sa menționat deja, în mod opțional o sursă de miros este vaginul, dar poate fi uterului, colului uterin, sau regiunea inghinală (în special la femeile care sunt supraponderali, a căror sursă de miros - în cutele pielii). La femeile care au pierdut controlul sfincterului, incontinența urinară, supraîncărcarea șervețelului sanitar poate fi o sursă de miros neplăcut. Doar o examinare completă a vaginului va ajuta la diagnosticarea și identificarea sursei de secreție.
Pentru a stabili dacă cauza secreției vaginale este vaginita bacteriană se efectuează examen vaginal, inclusiv examinarea pentru a stabili sursa de eliminări, prelevarea de eșantioane din vagin pentru a verifica aciditatea (pH-ul) examinarea vaginului și microscopic pentru a determina compoziția: bacterii, celule epiteliale și celule inflamatorii. Se efectuează, de asemenea, diagnostice diferențiale pentru a exclude prezența agenților patogeni, cum ar fi ciuperca sau trichomonasul.

Please reload

Избранные посты

ENUREZISUL

January 19, 2019

1/10
Please reload

Недавние посты

January 19, 2019

January 19, 2019

January 19, 2019

January 19, 2019

January 19, 2019

December 23, 2018

December 1, 2018

December 1, 2018

Please reload

Архив