top of page

Circumcizie



Circumcizia preputului la bărbați - este o operație chirurgicală la care se recurge pentru a rezolva o serie de probleme a sănătății prin care se indepărtează portiunea de piele (prepuț) ce acopera glandul penian. Prepuțul deține trei funcții:

· de protejare

· senzoriala

· sexuala

Prepuțul acționează ca o piele mobila, fiind necesară pentru penis in timpul actului sexual prin reducerea frecarii si producerea de lubrifiant natural. In același timp, permite stimularea reciproca a glandului si a prepuțului.

Circumcizia este una dintre cele mai vechi (efectuata de peste 10.000 de ani) și mai răspândite proceduri chirurgicale, care este în mod tradițional un semn de identificare culturală s-au religioasă.

Conform datelor actuale,- aproximativ 30% din toți bărbații din lume care reprezintă aproximativ 670 de milioane de bărbați-sunt circumciși. Dintre acestea, aproximativ 68% aparțin credinței islamice, mai puțin de 1% aparțin credinței evreiești, iar 13% sunt americani non-musulmani și evrei.


Patologia ce necesita circumcizie este observată - la jumătate dintre băieții sub vârsta de un an, la 30% - vârsta de trei ani și la 1% - în adolescență după pubertate. Imposibilitatea expunerii glandului penisului se datorează îngustării deschiderii exterioare a preputiului. Principalul motiv pentru această îngustare este alungirea preputiului: pielea atârnă de capul penisului și ia forma unei mingi mici atunci când se urinează. Dacă capul penisului nu se deschide înainte de vârsta de trei ani, se recomandă circumcizia prepuțiului. La o vârstă mai înaintată, circumcizia poate fi recomandabilă la inflamația constantă a capului penisului și cu dificultate la urinare.

Indicații medicale pentru circumcizie:

* Fimoza și parafimoza.

* Balanita

* Infecții recurente ale penisului și preputiului.

* Cancerul penisului

* Negii și cicatricii pe prepuțiu.

* Sensibilitate excesivă a capului penisului

Investigațiile de laborator înainte de circumcizie:

* Test clinic de sânge cu formula leucocitelor și rata de sedimentare a eritrocitelor (ESR);

* Coagulogramă;

* Testarea HIV;

* Analiza pentru hepatita C,

Pregătirea pentru operație

Nu este nevoie să mergeți la spital, operația se efectuează pe bază de ambulatoriu folosind anestezie locală; este convenabil ca toate testele să poată fi efectuate într-un singur loc, într-o singură zi;

Este interzisă utilizarea alcoolului și a drogurilor cu două sau trei zile înainte de operație. Înainte de operație, este necesar să vă radeți părul pubian. Nu puteți bea și mânca cu 6 ore înainte de operație. În ziua intervenției chirurgicale, nu trebuie să existe inflamație pe cap și prepuțiu.

Există pacienți care au inflamație dacă nu respectă recomandările. În acest caz, tratamentul se efectuează până la vindecarea completă.

Operația poate fi efectuată atât din motive medicale de exemplu, infecții in zona peniana la băieți, cât și la cererea personală a pacientului. Cele mai frecvente motive, pe lângă indicațiile medicale, sunt: motive religioase și tradiții naționale, igienă, preferințe estetice.

Circumcizia este cea mai eficientă metodă de tratare a bolilor cum ar fi fimoza, balanopostita cronică și poate fi efectuată atât pentru un adult, cât și pentru un copil.

· Fimoza - este o expunere dificilă a penisului. O astfel de anomalie duce la disconfort în timpul urinării, iar cu gradul patru al bolii devine extrem de dificilă în urma căruia se necesită intervenție chirurgicală ,, Circumcizia ,,.

· Parafimoza - este o complicație a fimozei, o boală foarte periculoasă în care preputiul stoarce capul penisului și blochează accesul sângelui la acesta. Ca urmare, apare edem, care poate duce la necroză și gangrena — moartea țesuturilor capului.

· Cicatricile, negii, papiloamele pe prepuțiu- pot face ca actul sexual să fie dificil. În astfel de cazuri, medicii recomandă - circumcizia.

· Indicațiile - pentru această operație sunt de asemenea, ejacularea prematură, bolile infecțioase frecvente care sunt transmise sexual, pielea înfiorătoare la bărbații vârstnici, ceea ce duce la dificultăți de urinare.

Care sunt urmările circumciziei asupra vieții sexuale?

In general, circumcizia nu afectează fertilitatea si nici nu modifică gradul de plăcere sexuală ,resimțit de barbații circumciși și partenerele lor.

Efectele pozitive a pacientului după efectuarea intervenției chirurgicale- circumcizia:

· prevenirea proceselor inflamatorii ale prepuțiului;

· reducerea riscului de apariție a bolilor oncologice ale organului genital;

· reducerea riscului de contractare a unor boli cu transmitere sexuala – deși sexul protejat ramane cea mai sigură metodă de prevenție, barbatii circumciși prezintă un risc mai scăzut de a contracta boli cu transmitere sexuală, inclusiv HIV/SIDA și alte cu cel puțin 60% .

· scăderea riscului de infecții ale tractului urinar – aceste infecții, care in forma gravă pot duce la probleme ale rinichilor, apar mai frecvent la bărbații necircumciși.

· un efect benefic al circumciziei este acela că prezervativul stă mai bine fixat pe un penis circumcis și asta datorita preputului care, fiind liber să se miște în timpul actului sexual, face ca prezervativul să rămînă in pozitie fixă, evitînd astfel contractarea de boli cu transmitere sexuala sau o sarcina nedorita;

· femeile se infectează mai rar de la aşa bărbaţi cu virusul papilloma uman (HPV), care le poate provoca cancerul de col uterin;

· actul sexual este prelungit, deoarece capul penisului devine mai puțin sensibil în timp (Un studiu efectuat în Turcia sugerează că bărbații care au fost supuși circumciziei și-au prelungit durata actului sexual cu circa 20 de secunde. Alți cercetători susțin că procedura face ca penisul să devină mai puțin sensibil, ceea ce ar putea explica diferența de 20 de secunde.)

· o igiena mai usoara – un penis circumcis este mai usor de spălat – se ajunge mai usor la partea de sub prepuț;

Reabilitarea după circumcizie

Până la vindecarea (7-10 zile), pacientul ar trebui să facă bandaje zilnic, să efectueze proceduri de igienă de două ori pe zi. De asemenea, este necesar să se abțină de la plimbări lungi, sport, ridicarea greutății, vizitarea saunei și a piscinei.

După circumcizie, pacientul poate prezenta durere și sensibilitate crescută în zona capului penisului. În această perioadă, se recomandă purtarea lenjeriei mai strânse și utilizarea analgezicelor locale. De obicei, disconfortul se oprește la 2-3 luni după operație. Apoi viața lui sexuală va reveni din nou la normal.

În timpul perioadei de recuperare, pacientul va trebui să viziteze în mod regulat medicul-urolog pentru examinare și recomendații.

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Тегов пока нет.
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page