© Marcel Balagura, Urologie Clinică, 2015.  

ENUREZISUL

January 19, 2019

 


Unul din simptoamele principale a Enurezisului este Nicturia. Ea poate avea cauze diferite. Una din cele mai importante este așa numitul sindrom de poliurie. Producția urinară este reglată de diferiți hormoni. Unul dintre cei mai importanți este hormonul antidiuretic (ADH) care este secretat de glanda hipofiză. În timpul nopții producția și deci nivelul de acest hormon crește și ca consecință are loc deminuarea de producție a urinei. La unele persoane nu are loc creșterea nivelului de ADH în timpul nopții și ca rezultat are loc mărirea cantității de urină noaptea.
Această formă de patologie umană în literatura de specialitate este descrisă sub mai multe forme. În continuare vom analiza unele aspecte ale Enurezisul la copii.
Enurezis Nocturn
La copii mici el se întîlnește sub mai multe forme. O să ne oprim la unele dintre ele.
1. Enurezisul primar - o situație cînd la copii respectivi nu s-a format difinitiv reflexul urinării. Această formă de Enurezis este cea mai ușoară și de ea suferă 90% de copii.
2. Enurezisul secundar - o formă de Enurezis cînd reflexul urinării se află la etapa de dezvoltare și acești copii au nopți cînd nu se urinează involuntar.
3. Enurezisul complicat- este acea formă de enurezis cînd copilul mai suferă și de alte afecțiuni.
4. Enurezisul necomplicat- copilul suferă numai de Enurezis.
5. Enurezisul neurotic- această formă de Enurezis se întîlnește mai frecvent la copii timizi, la cei copii ce se supun unor informații care deseori îl impun pe copil să se sperie sau să retrăiască profund sufletește. Sunt identificate unele particularități ale Enurezisului la fetițe și la băiței. Dereglări în sistemul nervos central, periferic în general și a sistemului nervos vegetativ mai ales la copii are o însemnătate importantă și asemenea cauze cele mai des duc la dezvoltarea Enurezisului Nocturn la copii. 
Unele particularități la copii (băieți, fetițe):
a) Fetițele mai rar suferă de Enurezis decît băieții.
b) Fetițele la vîrsta mai mică își formează reflexul urinării mai devreme decît băieții
c)Fetițele suportă simptomotologia Enurezisului mai ușor, iar tratamentul este cu mult mai eficace decît la băieți.

Please reload

Избранные посты

ENUREZISUL

January 19, 2019

1/10
Please reload

Недавние посты

January 19, 2019

January 19, 2019

January 19, 2019

January 19, 2019

January 19, 2019

December 23, 2018

December 1, 2018

December 1, 2018

Please reload

Архив